οι πυρήνες της φωτιάς είναι πίσω από

Οι "Πυρήνες της Φωτιάς" είναι πίσω από την εμπρηστική επίθεση στο Βερολίνο;

Add to favorites

Με προκήρυξή της η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η ελληνική τρομοκρατική οργάνωση “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς” ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου Έλληνα διπλωμάτη…
Πρόκειται για την τρίτη επίθεση από το 2012.

Στην προκήρυξη η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο του Έλληνα προξένου Άρη Ραδιόπουλου στις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Όπως είπε ο κ. Ραδιόπουλος στη Deutsche Welle το αυτοκίνητο του, αλλά και ένα δεύτερο που ήταν παρκαρισμένο μπροστά από την κατοικία του στην περιοχή Βίλμερσντορφ καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Η προκήρυξη έχει ως τίτλο, “Δεν θέλουμε τίποτα λιγότερο από την καταστροφή του τέρατος που διατηρεί το σύστημα στη ζωή”. Όπως αναφέρεται στο κείμενο, “στην κρίση οι εξουσιάζοντες δημοκράτες αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο”.

Αφού κατάφεραν τα “σκυλιά του συστήματος να σπάσουν την αντίσταση στους δρόμους, επικεντρώνονται τώρα στην αντίσταση που υπάρχει ακόμη στις φυλακές, με την δημιουργία καινούργιων φυλακών ασφάλειας και την πλήρη απομόνωση των κρατουμένων”, εκείνων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του 2008.

Όπως υποστηρίζεται, στην καταστολή του “αντιστασιακού πνεύματος” των κρατουμένων συμμετέχει πλήθος ειδικών σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας που έχουν έρθει από το εξωτερικό.
“Δεν θέλουμε να παρατηρούμε αυτή την εξέλιξη άπρακτοι όπως πολλοί άλλοι που έχουν πάψει να αγωνίζονται. Γι αυτό αποφασίσαμε να επισκεφτούμε ένα από τα “σκυλάκια του καναπέ τους” στο ήσυχο Βίλμερσντορφ”.

Τέλος, η “Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών” εκφράζει την αλληλεγγύη της με τους φυλακισμένους που βρίσκονται σε απεργία πείνας στις ελληνικές φυλακές και θυμίζει την περίπτωση του Ιλία Καρέλι, ο οποίος, όπως αναφέρεται, “δολοφονήθηκε από δολοφόνους που ονομάζονται φύλακες φυλακών”.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών του Βερολίνου, και στις δύο άλλες περιπτώσεις εμπρησμού αυτοκινήτων Ελλήνων διπλωματών στη γερμανική πρωτεύουσα είχαν δημοσιευθεί προκηρύξεις άλλων οργανώσεων, με τις οποίες αναλάμβαναν την ευθύνη.

Η πρώτη επίθεση έγινε τον Οκτώβριο του 2012 και αφορούσε το αυτοκίνητο του ακολούθου Άμυνας ενώ η δεύτερη πραγματοποιήθηκε φέτος το Πάσχα και είχε ως στόχο το αυτοκίνητο της υπεύθυνης του εμπορικού τμήματος της πρεσβείας. Και στις δύο περιπτώσεις τα οχήματα ήταν σταθμευμένα κοντά στις κατοικίες των διπλωματών.

source : tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Tags: , ,

About the Author

About the Author: .

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons