Κατηγορίες
GOSSIP

Είναι τελικά δισεκατομμυριούχος η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και γιατί το αρνείται η ίδια;


Συνεχίζει ωστόσο να μένει στην Αγγλία και να πληρώνει τη βαριά φορολογία του 45%

Η συγγραφέας του «Χάρι Πότερ», που για κάποιον λόγο αρνείται σθεναρά πως ανήκει στην ελίτ των δισεκατομμυριούχων, έβγαλε πέρυσι 54 εκατ. δολάρια.

Το περιοδικό Forbes την είχε ανακηρύξει το 2017 ως την πλουσιότερη συγγραφέα του κόσμου, καθαρίζοντας 95 εκατομμύρια εκείνη τη χρονιά. Ήταν μάλιστα και η τρίτη πλουσιότερη διασημότητα του 2017.

Έκτοτε βέβαια έχει πέσει στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας του Forbes με τα 54 εκατ. δολάρια του 2018, μακριά δηλαδή από τις εποχές που τα βιβλία της πουλούσαν τουλάχιστον 500 εκατ. αντίτυπα και απέφεραν έσοδα πάνω από 7 δισ. δολάρια. Πάνω από 7 δισ. έβγαλαν εξάλλου και οι ταινίες «Χάρι Πότερ».

Η ίδια διατηρεί ωστόσο μια μυστικοπαθή στάση αναφορικά με την περιουσία της και έχει αρνηθεί επανειλημμένως πως είναι δισεκατομμυριούχος. Ήδη από το 2016 αυτό, όταν οι «New York Times» εκτίμησαν την περιουσία της στα 1,2 δισ. δολάρια. Το Forbes υπολόγισε το ποσό στα 650 εκατ. δολάρια το 2017, κάποιοι ωστόσο δεν πείθονται πως η Ρόουλινγκ δεν είναι δισεκατομμυριούχος!

Όπως οι «New York Times», οι οποίοι μας λένε πως η ανάρπαστη σειρά βιβλίων πούλησε από το 1997 πάνω από 500 εκατ. αντίτυπα και η συγγραφέας πήρε το 15% από αυτά τα 7,7 δισ. δολάρια, τουλάχιστον 1,15 δισ. δηλαδή. Αν συμπεριλάβουμε μάλιστα και τα περισσότερα από τα 7 δισ. που απέφεραν οι ταινίες, η εφημερίδα υπολογίζει πως άλλα 770 εκατ. δολάρια μπήκαν στον λογαριασμό της.

Είναι τελικά δισεκατομμυριούχος η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και γιατί το αρνείται η ίδια;

Και βέβαια η Ρόουλινγκ συνεχίζει δυναμικά με τη σειρά βιβλίων και ταινιών «Φανταστικά τέρατα και πού βρίσκονται», που όπως εκτιμά το Forbes της έχουν αποφέρει ήδη 10 εκατ. δολάρια. Την ίδια ώρα, λειτουργεί και μια σειρά από θεματικά πάρκα Χάρι Πότερ σε Ορλάντο και Λος Άντζελες, αλλά και στην Ιαπωνία, δραστηριότητα που την κάνει κατά μερικά εκατομμύρια ακόμα πλουσιότερη κάθε χρόνο.

Αλλά και η νέα σειρά βιβλίων που έχει γράψει με το ψευδώνυμο «Robert Galbraith» (Cormoran Strike) έχει πουλήσει πάνω από 1,2 εκατ. αντίτυπα, μαζεύοντας άλλα 9,9 εκατομμύρια. Το άγγιγμα του Μίδα που έχει απλώθηκε ακόμα και πάνω από την ιστοσελίδα της Pottermore, η οποία το 2016 της απέφερε 19 εκατ. σε έσοδα!

Είναι τελικά δισεκατομμυριούχος η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και γιατί το αρνείται η ίδια;

Η ίδια συνεχίζει ωστόσο να μένει στην Αγγλία και να πληρώνει τη βαριά φορολογία του 45%, καθώς είναι υποχρεωμένη όπως λέει στις κοινωνικές υπηρεσίες της χώρας, που ήταν εκεί όταν τις είχε ανάγκη

Σχετικά Tags

Χάρι Πότερ

Source link

avatar

Από τον/την Anna Maria Antoniou

Είμαι μια δαιμόνια δημοσιογράφος που θέλω πάντα να γράφω κάτι καινούριο για να περάσει η ώρα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Show Buttons
Hide Buttons